Eneco en Wereld Natuurfonds bundelen krachten

Categorieën: Uncategorized

Eneco heeft als eerste Nederlandse bedrijf en als eerste energiebedrijf ter wereld de Climate Saver erkenning van WNF ontvangen. Daarmee behoort Eneco bij de schoonste energieproducenten van Europa. Zij worden hier ook voortdurend op gecontroleerd door het WNF.

Het is de bedoeling dat over drie jaar 20 procent van Eneco’s geleverde elektriciteit op duurzame wijze zal worden geproduceerd. Eneco streeft ernaar om in 2030 volledig over te zijn op duurzame energievoorziening. Voor het bereiken van deze resultaten krijgt Eneco steun van het WNF. Eneco en WNF willen met deze samenwerking een voorbeeldfunctie vervullen.

Met bijna twee miljoen Eneco-klanten en een miljoen WNF-donateurs kunnen er meer mensen in beweging gezet worden om zuinig met energie om te gaan, groene energie te gebruiken en mee te doen in duurzame projecten. Om dit te stimuleren worden diverse acties opgezet.

Eneco biedt financiële steun aan WNF-projecten. Bijvoorbeeld het Borneo-project waar WNF strijdt voor het behoud van de regenwouden. Het tegengaan van ontbossing is namelijk ook een belangrijke maatregel om klimaatverandering tegen te gaan.

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Eneco en het Wereld Natuur Fonds ga dan naar Eneco.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.