Marokkaanse jochies hebben het voor het zeggen in Gouda

Categorieën: Uncategorized

Marokkaans straattuig van tussen de 8 en 13 jaar lijkt de wijk Oosterwei in Gouda te hebben overgenomen. Dat blijkt uit een brief die een bezorgde Gouwenaar deze week naar de gemeente Gouda stuurde. De vrouw stuurde de brief nadat zij tijdens een schoonmaakactie in de wijk werden belaagd door het Marokkaanse tuig.

Uit de brief van de vrouw spreek vooral machteloosheid: “Wat ik ook meld of aankaart bij de gemeente, ik hoor maar steeds dat het wordt meegenomen in overleg, maar er gebeurt helemaal niets. Het is niet meer leuk zo. Het moet stoppen”, zo schrijft zij wanhopig. Tijdens de schoonmaakactie werd de groep belaagd, werden bloembollen die geplant zouden worden afgepakt en werd het lunchpakket van de vrouwen weggegooid. De vrouw heeft het helemaal gehad met de gemeenteraad van Gouda, die de problemen niet aanpakt: “ik heb genoeg van de beloften die niet worden waargemaakt. Ik roep de gemeente op om lef te hebben en om alstublieft extra politie in te zetten.”

Ook gisteravond was het weer raak in de wijk zo laat Karim Scharlema, wijkteamlid van gouda Oost weten: “Toen wij gisteravond vergaderden over de actie van zaterdag, vlogen de stenen hier door de ruiten. Deze gasten moeten gewoon worden aangepakt. De gemeente zegt dat er minder wordt ingebroken in de wijk. Dat zal dan wel, maar door deze jongeren is het veiligheidsgevoel aanzienlijk geslonken.” Zoals te verwachten zegt burgemeester Wim Cornelis (PvdA) van Gouda ondertussen dat er niets aan de hand is: “We hebben alles onder controle.”

De PVV heeft ondertussen wel aangekondigd minister Donner (binnenlandse zaken) ter verantwoording te gaan roepen. PVV tweede kamerlid Sietse Fritsma laat weten: “Dit straattuig moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald”. Toen het vorig jaar in dezelfde wijk ook goed raak was pleite de Partij voor de Vrijheid al voor het inzetten van het leger in de wijk. Ook nu sluit Fritsma deze optie zeker niet uit: “In extreme gevallen is samenwerking tussen de politie en het leger mogelijk.”


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.