PVV veruit het populairst onder homo’s

Categorieën: Uncategorized

De PVV zal als er nu verkiezingen worden gehouden de grootste partij worden onder de homo stemmers. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse peiling van de Gaykrant onder 1024 homo stemmers. Waren het bij de vorige peiling nog de VVD en de PvdA die op de meeste homo kiezers konden rekenen, nu is de partij van Geert Wilders veruit het populairst.

De steun voor de VVD zakte onder homo’s van 20,1% naar 16,6%. De PvdA is onder leiding van Job Cohen nog veel minder populair. Was het bij de vorige peiling nog 18,2% van de homo’s die de PvdA steunde, nu is dat nog maar 13%. De PVV steeg juist van 16,6% naar 22,3%.

Op de tweede plaats in de peiling van de Gaykrant staat D’66. Deze partij kan rekenen op iets meer dan 18% van de homo kiezers. Ook GroenLinks en de SP stegen licht in de peiling. Het CDA is niet populair onder de homo’s. Nog minder als 4% van de homo’s zegt op deze partij te zullen stemmen als er nu verkiezingen zouden zijn. Maar het kan natuurlijk nog veel slechter. De ChristenUnie, SPG en PvdD scoren namelijk nog minder als 1% in de peiling.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.