Wilders: “Leers is de zwakke schakel in dit kabinet”

Categorieën: Uncategorized

Geert Wilders wind er geen doekjes omheen, volgens hem is minister Gerd Leers (immigratie) de zwakke schakel van dit kabinet. Wilders doet zijn uitspraken naar aanleiding van het voor stemmen van Leers voor het afschaffen van de visumplicht voor Bosniërs en Albanezen die de EU willen bezoeken.

Leers stemde voor afgelopen maandag op een EU top voor dit voorstel. Volgens Leers had tegen stemmen geen zin omdat het voorstel toch zou worden aangenomen. Wilders en de PVV zijn hier woedend over. Geert Wilders liet gister weten: “Leers is de zwakke schakel in dit kabinet”. En over et besluit om voor te stemmen zei de PVV kopman: “Onbegrijpelijk en zeer zwak, we moeten vrezen dat er nu opnieuw grote groepen buitenlanders Europa binnenstromen. Dat gebeurde in sommige landen ook toen Europa vorig jaar de visumplicht voor inwoners van Servië ophief.”

Ook de rest van de tweede kamer is tot nu toe niet echt te spreken over de minister van immigratie en asiel. Zo kreeg Leers het al aan de stok met oppositie over het uitzetten van asielzoekers naar Irak. Ook de afhandeling van zijn belangen in een Bulgaarse vakantie villa vielen niet in de smaak bij de kamer. Bovendien is de kamer, net als Wilders, ontstemt over het voor stemmen in Brussel afgelopen maandag. De kamer had Leers namelijk duidelijk de opdracht mee gegeven tegen het afschaffen van een visum voor Bosniërs en Albanezen te stemmen. Desondanks stemde Leers dus toch voor. Reden genoeg voor GroenLinks om een spoeddebat met de minister aan te vragen. Een meerderheid van de kamer stemde voor dit spoeddebat waardoor Leers binnenkort weer op het matje mag komen in de tweede kamer.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.