Toshiba Tablet computer vanaf volgende week te koop in Nederland

Categorie├źn: Uncategorized

In navolging op de Samsung Galaxy Tab komt nu ook Toshiba met een tabletcomputer. De Toshiba Folio 100 is vanaf 24 november in Nederland te koop. De winkelprijs voor deze tabletcomputer komt rond de 400 euro te liggen.

De Folio 100 draait, net als de Galaxy Tab van Samsung op Android van Google. Hij heeft een touchscreen 10,1 inch, net iets groter dan het Apple iPad-touchscreen van 9,7 inch.

Met haar winkelprijs van rond 400 euro is de Toshiba Tablet absoluut concurrerend met de Apple iPad. Apple vraagt 499 euro voor het goedkoopste model. De Folio 100 heeft net zoals de iPad een opslagcapaciteit van 16 GB. Daarnaast is een sleuf voor geheugenkaartjes tot maximaal 32 GB voorhanden. Voor draadloze communicatie zijn wifi en Bluetooth ingebouwd.

De tablet van Toshiba beschikt over een dualcore Tegra 250-processor op 1 GHz. In de iPad zit een singlecore A4-processor. De Folio heeft wat meer aansluitmogelijkheden dan de iPad: een HDMI-aansluiting, een USB 2.0 mini-clientpoort en een USB 2.0 host-poort. Bovendien zit er en webcam in de tablet van Toshiba.
De Folio is met 760 gram iets zwaarder dan de iPad met 680 gram. Toshiba claimt een batterijduur van 7 uur, terwijl Apple maximaal 10 uur belooft.

De Toshiba Folio 100 is nu al te bestellen bij Pixmania voor 417 euro.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.