Top 5 Kerstmarkten

Categorieën: Uncategorized

Alhoewel Sinterklaas nog maar net in ons land is en pakjesavond nog moet beginnen willen wij u toch niets laten missen rondom de Kerstmarkten!
Wij hebben voor u een top 5 samengesteld van populaire Kerstmarkten:

1. Gent
Het historische Gent in België is een uitstekend decor voor een kerstmarkt. Bezoek het Sint-Baafsplein met talloze verkoophuisjes. Er worden kerstcadeautjes, decoraties en andere kerstspullen verkocht. Het glaasje glühwein drinkt u hier met een portie Gentse poffertjes of vers gebak. Kerstkoren zingen op het plein. Op het Emile Braunplein kan er geschaatst worden. Bezoek het kasteel, maak een boottochtje door de grachten, geniet van de gezellige winkeltjes en eet in sfeervolle restaurants.

2. Lisse
Van 9 t/m 12 december Kerstfair in Kasteel Keukenhof. De kamers van het kasteel, het koetshuis, de stallen en het omliggende landgoed zijn dan helemaal in kerstsfeer gebracht en er is een bloemenshow met lichtjes.  Op het landgoed vind je zo’n honderd pagodetenten met de meest uiteenlopende producten, van ambachtelijke lekkernijen tot fraaie kerstboomversiersels. Kerstkoren zingen kerstliedjes en er kan geschaatst worden.

3. Finland
Bezoek de kerstman in Finland.  In Santa Claus Village woont net buiten de plaats Rovaniemi de Kerstman en zijn elfjes. Naast zijn huis vind je er winkels, waar je kerstsouvenirs kunt aanschaffen. Je kunt ook een bezoek brengen aan het enige echte kerstman-pretpark: Santa Park. Hier vind je tal van spannende en sfeervolle kerstattracties zoals een Ice Gallery, een Sleigh Ride en de Elf School.

4. Berlijn
De hele stad, “Wintersprookje Berlijn”, is een zee van licht, met fraaie kerstlichtcreaties op bekende locaties zoals de boulevard Unter den Linden. Tijdens het Wintersprookje Berlijn vind je volop cultuur, shopping, een oudejaarsfeest bij de Brandenburger Tor én meer dan veertig kerstmarkten. De mooiste  kerstmarkt, die je echt gezien moet hebben, vind je op de Gendarmenmarkt.

5. Londen
Londen is een van de beste steden voor je kerstaankopen. De etalages in de populaire winkelstraten Oxford Street, Regent Street en Bond Street fonkelen je tegemoet. Maar er zijn ook hele leuke, ouderwetse kerstmarkten.

Bij reisorganisaties als Kras,Vrijuit en Neckermannreizen vindt u op dit moment hele leuke en voordelige kerstreizen naar deze populaire Kerstmarkten.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.