TIP! Van AlleToppers.nl
Doorzoek deze website:

Wikileaks bevestigt: kernwapens in Nederland

Uit de ruim 250 duizend memo’s die Wikileaks op dit moment op internet plaatst blijkt dat er in Nederland inderdaad zo’n 50 Amerikaanse kernwapens liggen. Alhoewel dit in principe al langer een publiek geheim was wilde de Nederlandse regering dit nog nooit bevestigen.

Nu blijkt uit een interne memo uit november 2009 dat er in Nederland, net als België, Turkije en Duitsland enkele tientallen Amerikaanse kernwapens liggen. De uitgelekte vertrouwelijke memo gaat over het mogelijke terugtrekken van deze kernwapens. In de memo wordt uitgebreid ingegaan op de voor en nadelen van het terugtrekken van de kernwapens uit Nederland, België, Duitsland en Turkije. Zo wil Duitsland haar 20 kernwapens niet terugtrekken terwijl Rusland er nog duizenden heeft. Ondertussen wordt er ook gewaarschuwd dat als Nederland, België en Duitsland hun kernwapens terugtrekken Turkije ze moeilijk aan kan houden.

29-11-2010 14:00 Categorie: Buitenland | printer |
Gerelateerde berichten
Fatal error: Call to undefined function display_related_posts_via_taxonomies() in /home/id11055/domains/laatstenieuws.nl/public_html/wp-content/themes/lst/single.php on line 75