Heeft Wim Cornelis van Gouda meer belangen in Ghana?

Categorieën: Uncategorized

Eerder berichtten wij al over het vakantiehuis van de burgemeester van Gouda dat in Ghana zonder bouwvergunning (dus illegaal) gebouwd wordt. Naar het nu laat aanzien zadelt hij de inwoners van Gouda op met een enorme schuld omdat een van zijn speeltjes in Ghana totaal mislukt is. De PvdA burgemeester van Gouda was samen met 14 andere gemeenten een project begonnen om in het Ghanese Elmina waarbij een fabriek werd gebouwd die het zwerfvuil moest gaan bestrijden (?).

Zoals het er nu naar uitziet worden de kosten van dit project, zo´n 1,2 miljoen euro als verloren beschouwd. Toevalligerwijs is Cornelis ook een vakantiehuis aan het bouwen in Ghana en er zijn stemmen te horen waarbij deze PvdA burgemeester wordt beschuldigd van belangenverstrengeling. Bewijzen hiervoor zijn echter nog niet gevonden, maar de toon is gezet en Cornelis zal dan ook zwaar onder vuur komen te liggen naar aanleiding van deze affaire.

Eerdere burgemeesters met grootheidswaanzin, Gerd Leers en Stefan Hulman moesten eerder al het veld ruimen vanwege respectievelijk, belangenverstrengeling en graaien in de gemeentekas.

Trots op Nederland (TON) afdeling Gouda begint nu al te piepen: Volgens Bas Driesen van de Goudse afdeling van Trots Op Nederland (TON), komt de klap hard aan omdat Gouda al vijftien miljoen euro moet bezuinigen. „Wij vinden ook dat de ’oninbaarheid’ in een vreemd daglicht komt te staan, omdat voormalig wethouder Jaap Warners (PvdA) directeur van Cyclus Elmina Plastic Recycling Ltd. is én lid van de raad van commissarissen van Cyclus. Dit riekt naar belangenverstrengeling.’’ TON Gouda pleit nu voor een onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten. „En dan niet alleen naar de Cyclus Elmina-affaire, maar ook naar de vakantievilla van de heer Cornelis en zijn chiefschap in Ghana.”

Zou Wim Cornelis zijn pensioengerechtigde leeftijd nog halen als PvdA burgemeester of wordt het de zoveelste PvdA politicus die het veld moet ruimen vanwege grootheidswaanzin?


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.