Veelgestelde vragen over reizen naar Egypte

Categorie├źn: Uncategorized

Voor mensen die van plan zijn te reizen naar Egypte heeft het ministerie van Buitenlandse zaken informatie beschikbaar gesteld die men kan gebruiken om te beslissen om wel of niet naar Egypte te gaan. Momenteel geldt er een negatief reisadvies, dit betekent dat u kosteloos uw reis kunt annuleren.

1. Wat is het reisadvies?
Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Egypte vanwege de huidige veiligheidssituatie.

2. Ik heb een reis naar Egypte geboekt die volgende week begint. Kan ik gaan?
Alle reizen naar Egypte worden ontraden, dus ook vakantiereizen. Het Ministerie ontraadt u daarom de reis door te laten gaan. U kunt het beste contact opnemen met de reisorganisatie of de luchtvaartmaatschappij om te onderzoeken of de reis geannuleerd of uitgesteld kan worden. Aanvullende of meer informatie kunt u vinden op de website: www.consuwijzer.nl.

3. Ik ben in Egypte met vakantie. Wat moet ik nu? Als u met een georganiseerde reis bent, kunt u het beste contact opnemen met de reisorganisatie om te horen hoe u het land kunt verlaten. Als u op eigen gelegenheid naar Egypte bent gereisd, kunt u contact opnemen met uw luchtvaartmaatschappij over de mogelijkheden om uw terugvlucht te vervroegen.

Zolang u in Egypte bent doet u er verstandig aan goed het nieuws te volgen en voordat u uw hotel verlaat advies in te winnen over de situatie en veiligheid op straat. We adviseren u zich bij de Nederlandse Ambassade in Cairo te registreren op de website van de ambassade: www.hollandembassy.org.eg.

4. Ik woon in Egypte. Wat moet ik doen?
De situatie kan van plaats tot plaats verschillen en is voortdurend in ontwikkeling. U doet er goed aan de ontwikkelingen nauwlettend te volgen en goed contact te houden met de ambassade. Het is in laatste instantie ieders eigen afweging van de belangen en verplichtingen die men heeft, de risico’s die men ervaart en het eigen gevoel van veiligheid.

5. Organiseert de NL Ambassade mijn vertrek? Neen, dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Er zijn reguliere vluchten van en naar Egypte waar u gebruik van kunt maken en het vliegveld is open.

6. Gaat Nederland over tot evacuatie van de Nederlanders? Neen, daar is momenteel geen sprake van. Het vliegveld is open en er zijn reguliere vluchten. Men kan op deze manier het land verlaten.

7. Geldt uw ontradende (reis)advies ook als ik een overstap heb in Cairo?
Ja, wij adviseren reizigers die via het vliegveld van Cairo doorreizen naar een bestemming buiten Egypte (transit), gezien de grote kans op vertraging en annulering van de aansluitende vlucht, een andere reisroute te kiezen.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.