Rotterdam Airport gesloten

Categorieën: Uncategorized

Door onze redactie Binnenland – Alle vluchten van Rotterdam Airport wijken tot maandagochtend uit naar luchthaven Schiphol. De reden hiervoor is het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag op de start- en landingsbaan. Helikopters kunnen wel opstijgen en landen op het vliegveld, meldt Rotterdam Airport vrijdag. Donderdag zijn de werkzaamheden begonnen. Ze duren tot maandag 6.00 uur. Dan kunnen vliegtuigen weer landen en opstijgen vanaf Rotterdam.

Passagiers moeten volgens de woordvoerder een uur eerder in Rotterdam aanwezig zijn voor vertrekkende vluchten. Dan worden zij met een bus naar Schiphol gebracht. De reizigers zijn door de betreffende maatschappijen op de hoogte gebracht, zegt de woordvoerder. “We verwachten dan ook geen problemen.” Passagiers kunnen ook zelf direct naar Schiphol reizen.

Aansluitend aan de werkzaamheden van dit weekeinde wordt de landingsbaan ‘echt afgemaakt’. Van 26 mei tot 10 juni wordt de laatste laag op de landingsbaan aangebracht. Deze werkzaamheden vinden uitsluitend ‘s nachts plaats van middernacht tot 06.30 uur. Het vliegverkeer heeft hiervan volgens Rotterdam Airport geen last.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.