Advocaat Mauro misleidt de boel

Categorieën: Uncategorized

Naar aanleiding van het opiniestuk van PVV- Kamerlid Sietse Fritsma, over de misleiding in de verblijfszaak van de Angolese jongeman Mauro, heeft de advocaat van Mauro gereageerd. Zijn belangrijkste mededeling is dat Mauro één keer een valse verklaring heeft afgelegd, en wel toen hij door een oudere zus op het politiebureau te Rotterdam is achtergelaten, met de opdracht een vaag verhaaltje te vertellen.

Sietse Fritsma noemt het verbazingwekkend dat de advocaat van Mauro met nieuwe leugens aan komt zetten om aan te tonen dat er nauwelijks door Mauro gelogen is. Nota bene in zijn eigen hogerberoepschrift wordt erkend dat Mauro in zijn toelatingsprocedure op meerdere punten heeft gelogen. Zowel in het eerste gehoor als in het nader gehoor heeft hij gezegd dat hij door zijn vader naar Nederland is gebracht.

Pas tijdens een derde gehoor veranderde dit in het verhaal dat hij door een man die zijn ouders kenden naar Portugal is gebracht en later door een andere man per bus naar Nederland is gebracht. Naar aanleiding van dat laatste verhaal wordt ook nog door de advocaat zelf afgeleid dat Mauro meer directe familieleden had dan eerder door hem was aangegeven! Het is dan natuurlijk terecht dat de minister in deze zaak heeft gesproken over valse verklaringen (meervoud), die in een toelatingsprocedure zijn gedaan (en niet op een politiebureau).

Fritsma: “De advocaat van Mauro maakt het nu wel heel erg bont door met nieuwe leugens proberen aan te tonen dat in deze zaak geen sprake is van misleiding. Het bewijst de noodzaak om dit soort asieladvocaten tegengas te geven, want het wangedrag van deze beroepssaboteurs van het Nederlandse vreemdelingenbeleid is natuurlijk nog veel erger dan dat van minderjarige vreemdelingen”.

Bijgevoegde uitspraak van de Raad van State bevat genoemd hoger beroepschrift en maakt tevens helder dat bijvoorbeeld niet mee is gewerkt aan terugkeer terwijl Mauro al lange tijd vertrekplichtig was. Ook wordt duidelijk dat de eerste verblijfsaanvraag van Mauro (wel degelijk) tot en met de Raad van State is gestrand. Pas jaren later werd een nieuwe procedure gestart.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.