Bezoek Geert Wilders PVV aan de Armeense gemeenschap in Almelo

Categorieën: Uncategorized

Maandag 2 maart 2015 heeft Geert Wilders een bezoek gebracht aan het genocide monument bij de Armeense kerk aan de Vriezenveenseweg in Almelo. Ook fractie voorzitter Harry de Olde van de Partij Vrij Almelo was hierbij aanwezig. Samen met de kandidaten voor de Provinciale Staten van  van Overijssel ging Geert Wilders daar in gesprek met de leden van het Armeense kerkgenootschap. Omdat er bij een bezoek van Wilders altijd veel veiligheids maatregelen worden genomen was er veel politie aanwezig. Gelukkig was dit allemaal niet nodig en verliep alles rustig.

Wilders_in_AlmeloGeert_Wilders_Almelo

 Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de genocide 100 jaar geleden legde Wilders een krans bij het monument voor de slachtoffers in Almelo en  hield hij een toespraak in een druk bezochte Armeense kerk. Hierin noemde hij de genocide een inktzwarte bladzijde in de wereldgeschiedenis, en riep hij premier Rutte op nu eindelijk eens “respect te tonen” en samen met de koning naar de Armeense hoofdstad Jerevan te gaan.

Ga erheeen laau niet tegenhouden uit angst voor de Turkse regering”, zei de PVV oprichter. Volgens de Turkse regering is er nooit sprake geweest van volkerenmoord, maar zijn er hooguit een half miljoen Armeniërs omgekomen door hongersnood en de gevolgen van een burgeroorlog. Wat volgde was een daverend applaus onder de vele aanwezigen waarna een staande ovatie. Ook in Almelo ligt het onderwerp Genocide zwaar op de maag bij veel Turken en is het onderwerp nog steeds nagenoeg onbespreekbaar. Zelfs een Motie ingediend door de Harry de Olde van de Partij Vrij Almelo om de genocide te erkennen werd door de meerderheid van de Almelose gemeenteraad weggestemd.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.