‘Moordenaar was Falun Gong beoefenaar’

Categorieën: Uncategorized

Door onze redactie Binnenland - De in Nederland gevestigde China Times heeft de gruwelijke moord op de 22-jarige Joost Vastenhouw uit Alphen a/d Rijn in verband gebracht met de Falun Gong. De China Times publiceerde de titel `Nederlands-Chinese Falun Gong beoefenaar werd schizofreen, vermoordde een persoon en kookte de overblijfselen’. In het artikel wordt gesuggereerd dat de verdachte door Falun Gong aangezet was tot zijn daden.

Meester Li, de leider van Falun Gong, speelt de rol van een heilige en beweert hij over bovennatuurlijke krachten te beschikken. Zo zou hij bijvoorbeeld onzichtbaar kunnen worden, dwars door muren lopen, met zijn gedachten andere mensen beïnvloeden en zieke mensen genezen. Verder beweert hij op 13 mei 1952 te zijn geboren, toevallig op dezelfde dag als Boeddha. Er word ook beweerd dat Li in het echt op 7 juli 1951 is geboren. Meester Li vertelt in een interview met Times Magazine dat er buitenaarde wezens op aarde rondlopen vermomd als mensen.

De moordenaar Long Long G., in 2003 uit China naar Nederland gekomen, zei dat hij gedreven werd door geesten toen hij de 22-jarige jongeman met een hakbijl om het leven bracht. In een persbericht van Falun Gong stichting Nederland neemt de organisatie niet duidelijk afstand van de daden, maar maakt er een complottheorie van. Volgens de sekte heeft de Chinese overheid schuld aan de suggestie dat Falun Gong erbij betrokken word. Over de gedachten van Long Long G. wordt met geen woord gerept. Laat staan over de gruwelijke daden die deze aanhanger van de sekte heeft gepleegd, zoals het frituren van lichaamsdelen.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.