Radicale Imam: ‘Stem massaal tegen Wilders en de PVV’

Categorieën: Uncategorized

Door onze redactie Binnenland – “Ga stemmen, stem tegen Wilders, hij is een gevaar voor de moslims.” Die oproep doet de radicale imam sjeik Fawaz Jneid van de Haagse As-Soennah moskee in het televisieprogramma EénVandaag. Hij waarschuwt moslims voor het gevaar van “Wilders en de rechts-extremisten”. “Wilders kan voor spanningen en ruzie zorgen, zelfs voor oorlog”, aldus de controversiële imam. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen maakt hij de vergelijking tussen Wilders en Hitler. “Hun verkiezingsslogans lijken veel op elkaar.”

De Syrische Fawaz Jneid is één van de meest radicale en conservatieve imams van Nederland en deed al eerder veel stof opwaaien met zijn uitspraken. Zo wenste hij Theo van Gogh enkele weken voor zijn dood een ongeneeslijke ziekte toe en wilde hij graag dat Ayaan Hirsi Ali hersenkanker zou krijgen en blind zou worden.

De Salafistische imam Fawaz is tegen de westerse democratie en normaal gesproken niet geïnteresseerd in verkiezingen. “Maar moslims moeten nu niet aan de zijlijn blijven; de belangen en de veiligheid van moslims staan op het spel.”

Geert Wilders had de omstreden imam willen laten horen in de rechtszaak die tegen hem loopt wegens haatzaaien. Maar de Amsterdamse rechtsbank besliste anders. In Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten is Fawaz niet meer gewenst door zijn anti-Amerikaanse standpunten en sinds 1992 preekt hij in Nederland. De As-Soennah moskee is een van de Salafistische gebedscentra die de aandacht hebben van de AIVD.


Meer artikelen in deze categorie

    Laatstenieuws: Meest gelezen

      Laatstenieuws: Meest bekeken de laatste dagen.